Publicerad: lördag, 16 september, 2023 - 19:05Uppdaterad: lördag, 16 september, 2023 - 19:53
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

Ännu en förlust för IFK

Det blev ytterligare en uddamålsförlsut för IFK Mariehamn när den nedre slutspelsserie inleddes med bortamatch mot AC Oulu som vann med 3-2.

Spelmässigt såg det ut som så många gånger tidigare under den här säsongen. IFK var hyfsat med i spelet mellan straffområden, men oförmågan både offensivt och defensivt sänkte IFK igen.

Men det började bra, IFK tog ledningen efter 16 minuter när Olawale Tehe slog dit en retur som Oulu-målvakten lämnade. Men sen gick IFK-försvaret bort sig ett par gånger och hemmalaget både kvitterade och gick till ledningen. Rasmus Karjalainen stod för kvitteringen efter 24 minuter och Ashley Coffey gjorde 2-1 drygt tio minuter senare.

I den andra halvleken kvitterade Jamie Hopcutt för IFK efter en dryg kvart och efter det var det mesta av spelat förlagt på Oulus planhalva. Men med drygt tio minuter kvar fick AC Oulu en hörna som Magnus Breitenmoser kunde göra segermålet på.

IFK har fortfarande fem poäng upp till KTP som ligger på kvalplats och nu återstår det bara fyra matcher. Inkommande fredag kommer FC Haka på besök till Mariehamn.