Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2023 - 15:50Uppdaterad: fredag, 20 oktober, 2023 - 15:51
  • Under fredagsförmiddagen gjorde IFK sin sista träning innan avfärd mot Kotka. Foto: Dan Sjöblom.

“Det är tre matcher kvar av säsongen, det finns inget annat” – Albin Granlund inför IFK:s ödesmatch

Kommer IFK Mariehamn att åka ur ligan eller tar laget sig till kvalspel? Imorgon, lördag, ska det avgöras i Kotka. 
- Hela laget är inställda på att det är tre matcher kvar av säsongen. Det är det vi har förberett oss på de två senaste veckorna, säger ytterbacken Albin Granlund inför sista omgången i ligan. 

Förutsättningarna är glasklara. Vinst för IFK Mariehamn och laget tar sig till kval. Oavgjort eller vinst för KTP är det Kotka-laget som får kvala och IFK åker ur ligan. 
- Jag är, helt ärligt, hellre i vår situation än i KTP:s. Visst, vi måste vinna men vi har i de tre senaste matcherna en vinst, en oavgjord och en snöplig förlust i Tammerfors medan de har sju raka förluster, säger tränaren Jimmy Wargh

Målvakten Elmo Henriksson samt försvararna Jiri Nissinen och Timi Lahti missar matchen på grund av avstängningar. Därtill saknas Leo Andersson och Konstantinos Kotsopoulus på grund av skada. 

På plussidan finns försvararna Albin Granlund och Jean-Christophe Coubronne som återvänder efter skador. 
- Det är positivt att ha de två tillbaka. Med Coubronne är det en liten chansning som vi är villiga att ta. Om det inte funkar för honom har vi en backup-plan som vi jobbat med i veckan, säger Jimmy Wargh. 

Matchen mellan KTP och IFK Mariehamn startar klockan 15.00 imorgon, lördag, och sänds direkt i Ålands radio med Owe Sjöblom på plats i Kotka. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »