Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 5 november, 2023 - 15:06Uppdaterad: söndag, 5 november, 2023 - 15:16
  • En vinst, en oavgjord och tre förluster sammanfattar MLK:s helg. Arkivbild.

Blandade resultat för MLK:s tennislag

Mariehamn Lawn Tennis klubb, MLK, hade tre lag i farten i helgen. Damerna vann sin seriepremiär i division 2 och herrarna förlorade två bortamatcher i division 1. 

Damlaget vann på hemmaplan mot TVS 2 med 3-0 i matcher. Malin Ringbom och Catherine Nordlund vann sin singlar i raka set, 2-0. Ringbom i par med Pauline Friman vann sedan dubbeln med 2-0 i set. 

Herrlaget, som huserar i division 1, förlorade mot Smash 2 i lördags med 1-3 och mot HLK i söndags med samma siffror. 
Anton Koli vann sina singlar i bägge matcherna medan Zacharias Forsström och Nathan Schulz förlorade sina singlar. I de bägge dubbelmatcherna spelade Forsström i par med Schulz och det blev förlust i bägge matcherna. 
MLK ligger mitt i tabellen efter fyra spelade matcher. 
- Vi förväntade oss en tuff helg då vi skulle möta två utav seriens bästa lag, och det visade sig att så också var fallet. Vi fick med oss två poäng från helgen och hade chansen att ta någon poäng till men den här gången gick det inte vägen. Överlag känner vi att helgens resultat är godkänt och vi blickar vidare mot våra två kommande matcher om två veckor, säger Zacharias Forsström.

MLK:s andra herrlag, som spelar i division 2, hade även de seriepremiär och spelade oavgjort mot EsTe-78 i fredags, 2-2, och förlorade mot TVS 2 med 0-4 i lördags. Melker Rumander, Olle Rumander och Simon Larsson spelade för MLK i bägge matcherna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »