Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 18 november, 2017 - 15:03Uppdaterad: söndag, 19 november, 2017 - 14:46
  • Kenneth Sandvik ger tävlingen i Tjeckien högsta betyg. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Delgrensguld till Sandvik i VM

Styreklyft: Kenneth Sandvik tog ett delgrensguld i bänkpress under lördagens tävlande i VM i styrkelyft i Pilsen i Tjeckien och satte samtidigt ett veteranvärldsrekord.

Kenneth Sandvik slutade på tionde plats i VM i tungviktsklassen. Segrade gjorde den tjeckiska hemmalyftaren David Lupac på totalen 1127,5 kg. Sandvik noterade "endast" 710 kg i totalen. Detta på grund av en krånglande rygg. Det var länge osäkert om Sandvik överhuvudtaget skulle komma till start, men då han fick klartecken från förbundet att det var okej med ingångsvikterna 175 kg i både knäböj och marklyft, så for han till tävlingen.

Efteråt berättade Sandvik att det är oklara regler kring hur "lite" man egentligen måste lyfta för att bli godkänd, men att förbundet tycks ha sett mellan fingrarna på de regler som finns. Kenneth Sandvik lyfte 175 kg i knäböj, 360 kg i bänkpress och 175 kg i marklyft. Därmed kvitterade Sandvik ut guldet i momentet bänkpress och fick tack vare ett godkänt toltaresultat även en godkänd putsning av det egna veteranvärldsrekorder i bänkpress.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »