Publicerad: söndag, 22 oktober, 2017 - 17:32Uppdaterad: söndag, 22 oktober, 2017 - 18:05
  • IFK Österåker Vikings HC jublade åtta gånger om i Islandia i dag när man besegrade IFK med 8-4. Foto: Malin Lundberg.
  • Niklas Kerwien, här i en tekning mot Österåkers Martin Forstén, gjorde 2-2-målet för IFK. Foto: Malin Lundberg.
  • Otto Silvfer jublar efter att Robin Englund gjort 3-4 för IFK. Foto: Malin Lundberg.
  • I mitten av andra perioden vid ställningen 4-6 tog tränaren Kenneth Westerback en time out, men den blev resultatlös. Foto: Malin Lundberg.

Första förlusten för IFK

Ishockey. IFK Mariehamn åkte på säsongens första förlust i dag. IFK Österåker Vikings HC vann med 8-4 i Islandia.

Grönvitt hamnade i underläge direkt när gästerna gjorde sitt första mål redan efter 1.37. Pontus Nylén reducerade när klockan tickat fram till 9.15, men sedan såg Österåker till att utnyttja IFK:s misstag när man tappade pucken i powerplay, Giovanni Lamanna kom fri med Henri Aaltovirta i målet och satte gästernas andra mål för dagen. IFK replikerade snabbt genom Niklas Kerwien, men sedan fick både Nicklas Hero och Jegor Petrov matchstraff inom loppet av ett par minuter, Hero för slashing och Petrov för spearing, och IFK hamnade i en brant uppförsbacke. Innan första perioden var slut hade Österåker också gjort 3-2, och i inledningen av den andra 4-2. IFK kom sedan tillbaka ännu en gång efter mål av Robin Englund och Pontus Nylén, men sedan var det Österåker som satte sina chanser under resterande delen av matchen och slutresultatet blev till sist hela 8-4 till gästerna.