Publicerad: lördag, 20 april, 2024 - 16:59Uppdaterad: lördag, 20 april, 2024 - 20:38
  • Arkivbild av IFK Mariehamns målvakt Matias Rikonen. Foto: Johan Ågren.

HJK nivån bättre än IFK

IFK Mariehamns fotbollsherrar förlorade mot HJK med 2-1 på bortaplan under lördagen.

IFK Mariehamn hade majoriteten av bollen i matchens inledning, men HJK tog greppet om matchen efter en inåtskruvad hörna när elva minuter spelats. HJKs Joona Toivio attackerade bollen vid första stolpen och skarvade in den till 1-0 i bortre nätgaveln. HJK arbetade sig därefter mer in i matchen hade flera möjligheter under första halvlek att utöka sin ledning. Luke Plange lyckades med bedriften att få bollen över ribban när han var två meter från mållinjen och Topi Keskinen skruvade en boll i ribban. Men 1-0 var resultatet med fördel till HJK när båda lagen gick in i halvtidsvila.

I inledningen av andra halvlek fredade HJKs Hassane Bande IFKs mål. En välplacerad nick från Toivio skulle hamna på rätt sida stolpen för att nå nätmaskorna. Men Bande styrde bollen utanför efter en duell med IFKs Eero-Matti Auvinen. Men det dröjde till den 65:e matchminuten innan HJK utökade sin ledning. IFKs Emmanuel Okereke missade en brytning och Plange serverade Keskinen som stack i djupled. Fri mot Matias Rikonen i IFK-målet gjorde han inget misstag utan fintade sig förbi och tryckte upp 2-0 i nättaket. HJK hade ytterligare bud på att utöka sin ledning, men försökte mest att spela av matchen. Men det skapades lite nerv i slutet av matchen när HJKs Atomu Tanaka gick av planen skadad efter att HJK gjort alla sina byten och Adam Larsson gjorde 2-1 i 89:e minuten. Det blev därmed fem minuter för IFK att spela med en man mer, men det blev inte farligare än några inlägg som togs om hand av ett kompakt HJK-försvar.
Matchen slutar 2-1 och IFK Mariehamn har efter tre spelade matcher fyra poäng och ligger på en sjätteplats i ligan. Nästa match för IFK är nästa söndag då nästjumbon Ilves välkomnas till WHA.