Publicerad: söndag, 3 september, 2023 - 18:18
  • VPS fick IFK på fall. Foto: Owe Sjöblom

IFK avslutade grundserien med en ny förlust

Det blev en ny förlust för IFK Mariehamn i den sista matchen i grundserien i fotbollsligan när VPS vann med 2-1 inför 1 081 personer på WHA.

Spelmässigt var det en jämn match och IFK hade rätt så mycket boll, men VPS kontrollerade matchen och kunde ta sin tionde raka seger.

Redan efter sju minuter rann Peter Goodly Michael ifrån IFK-försvaret och gjorde 1-0 för VPS.

Robin Sid tände ett litet hopp för IFK när han sköt in kvitteringen från 20 meter när 14 minuter hade spelats. Men när klockan slog en halvtimme gjorde Evgenii Bashkirov segermålet för VPS.

I den andra halvleken försökte IFK hitta på något, men lyckades inte skapa några chanser som skulle ha kunnat resultera i en kvittering.

När grundserien är färdigspelad ligger IFK sist, fem poäng bakom KTP och Ilves. Nu ska det vara landslagsuppehåll innan det är dags för de fem sista matcherna i den nedre slutspelsserien.