Publicerad: lördag, 22 april, 2023 - 19:38Uppdaterad: söndag, 23 april, 2023 - 08:56
  • Bilden är från senaste hemmamatchen mot FC Lahti.

IFK förlorade borta mot KTP

Det blev förlust med 1-2 mot KTP i säsongens första bortamatch i fotbollsligan för IFK Mariehamn.

Spelmässigt var det en jämn första halvlek där inget av lagen lyckades ta något större initiativ. I de sista sekunderna av halvleken tappade IFK bollen onödigt på offensiv planhalva, KTP slog en långboll till Mika som ensam mot tre IFK-försvarare kunde rulla in ledningsmålet och samtidigt det första målet i ligan för Kotka-laget i år.

Kvitteringen kom efter bara två minuter i den andra halvleken. Alvaro Ngamba kunde nicka in 1-1 efter en fast situation. Efter målet var det fortsatt jämnt spelmässigt fram till den 65:e minuten då KTP fick en hörna. IFK var inte beredda på att den slogs snabbt och Willis Furtado kunde rulla in bollen till 2-1 och som skulle bli segermålet.

Efter målet tog IFK över helt och hållet och hade en del möjligheter där det borde ha blivit mål, men det ville sig inte. I slutet av matchen fick Jean-Christophe Coubroonne sin andra varning och blev utvisad.

IFK har nu bara en poäng efter tre spelade matcher och nästa söndag, på Valborgsmässoafton, kommer KuPS på besök. De har också bara en poäng så här långt och de sparkade tränaren Pasi Tuutti tidigare i veckan och ersatte honom med Jani Honkavaara. Däremot möter de Ilves i morgon söndag, så de kan ha ökat poängskörden inför mötet i Mariehamn.

Men innan dess ska IFK spela sin första match i finländska cupen mot KoiPS i Vanda på tisdag.