Publicerad: lördag, 5 augusti, 2023 - 17:05Uppdaterad: lördag, 5 augusti, 2023 - 19:35

IFK förlorade i Helsingfors

IFK Mariehamn förlorade lördagens bortamatch mot HJK med 4-2 i fotbollsligan.

Hemmalaget HJK gick upp i en rätt så tidig tvåmålsledning, då Anthony Olusanya gjorde mål i den nionde och Santeri Hostikka gjorde mål i den 19:e minuten. IFK kunde dock reducera i den 35:e minuten, då Tuco slog in en retur efter en frisparkssituation.

I den 41:a minuten uppstod en potentiell straffsituation, då HJK:s målvakt Jesse Öst kom fel på en utrusning och sparkade efter det ned Tuco, men domaren Oskari Hämäläinen valde att fria. IFK:s tränare Daniel Norrmén säger att det var ett solklart rött kort.

– Det hade förändrat matchbilden. Där tycker jag att vi blir lite hårt drabbade av det beslutet, säger han.

I den andra halvleken gjorde Santeri Hostikka sitt andra mål för dagen när han slog in 3-1 i den 77:e minuten. IFK reducerade ledningen ännu en gång i den 85:e, då ett distansskott från Jelle van der Heyden gick in via en HJK-spelare. I matchens slutskede drog IFK på sig en straff och den förvaltades av Pyry Soiri, som fastställde slutresultatet till 4-2.

Daniel Norrmén säger att det är svårt att vinna matcher när man släpper in fyra mål, men att det är flera delar som han är nöjd med.

– Vi kommer dit och är modiga nog att försöka spela vårt eget spel. Ser man på första halvlek och vårt spel med boll är det nog en av de bästa halvlekarna vi gjort i år, säger han.

Noterbart är att Olawale Tehe gjorde comeback för IFK, då han ersatte Tuco med cirka tio minuter kvar av matchen.

IFK ligger nu sist i fotbollsligan och man har en poäng upp till FC Lahti, som dessutom har två matcher mindre spelade. Nästa match är den 11 augusti mot FC Haka, som är två poäng och två tabellplaceringar före IFK.