Publicerad: söndag, 12 november, 2023 - 14:49Uppdaterad: söndag, 12 november, 2023 - 17:10
  • IFK tog en poäng i söndagens bortamatch. Arkivbild.

IFK hockey förlorade mot Gimo efter straffar

IFK Mariehamns hockeyherrar fick en poäng med sig från mötet med Gimo IF på bortaplan i division 3 på söndagen. Det efter att matchen slutade 5-5 efter full tid, men den extra poängen stannade i Gimo efter straffläggning.

IFK låg under hela matchen, men kom tillbaka och kunde alltså bärga en poäng. Gimo gick upp till ledning med 3-0 redan efter drygt fem minuter i den först perioden. Sen vaknade IFK och Joonas Kangaskolkka, William Sundman och Otto Silfver såg till att ställningen var lika i den första pausen.

I den följande perioden tog Gimo ledningen igen och Lucas Lindholm kvitterade. Det såg likadant ut i den tredje perioden och den här gången var det Johannes Ranta som stod för utjämningen.

Sen blev det alltså inte fler mål under ordinarie tid och även förlängningen blev mållös. I straffläggningen var det sen Gimo som var bättre.

IFK är kvar på tredje plats, nu med 19 poäng. Inkommande helg väntar först bortamatch mot Vallentuna-Ormsta på lördagen och hemmamatch mot Sala HK på söndagen.