Publicerad: söndag, 5 november, 2017 - 17:41
  • Henri Aaltovirta utsågs till matchens bästa spelare. Foto: Owe Sjöblom
  • Det var inte ofta mv Aaltovirta fick stå så här ensam. Foto: Owe Sjöblom
  • Henri Aaltovirta har just räddat ett av de 25 skott han motade. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey upp i topp

Efter gårdagens förlust kunde IFK Mariehamn hockey komma tillbaka och vinna över serieledarna Lidingö Vikings med 4-3 i en underhållande match i division 3 i Islandia.

Segern innebar att IFK passerade Lidingö i tabellen och gick upp i topp, men då har Lidingö en match mindre spelad.

Det var IFK som tog ledningen i den första perioden genom Otto Silfver och sen utökade Andreas Karlsson på till 2-0, båda målen var för övriigt ögongodis.
I den andra perioden reducerade gästerna, men i den tredje gick IFK upp till 4-1 efter att Karlsson gjorde sitt andra mål för dagen och Robin Englund hittade rätt med 10 minuter kvar. Men på slutet kunde Lidingö reducera två gånger om och det blev spänning innan matchklockan tickade till full tid.

IFK har nu tre bortamatcher kvar innan det är dags för spel i en ny serie och i praktiken är det klart att IFK får spela i Alltrean och den börjar den 25 november.