Publicerad: lördag, 11 november, 2023 - 17:48
  • Henri Aaltovirta i IFK-målet storspelade. Foto: Owe Sjöblom
  • IFK fick jubla hela nio gånger. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey vann stort över Österåker

IFK Mariehamns ishockeyherrar vann med hela 9-0 över IFK Österåker i division 3 inför 318 personer i Islandia på lördagseftermiddagen.

I de två första perioderna var det ändå rätt jämnt spelmässigt, men det var hemmalaget som gjorde målen. Redan efter knappa två minuter i den första perioden satte Otto Silfver 1-0 och han ökade på till 2-0 efter drygt 13 minuter.

I den andra perioden gjorde Dominic Ingström, Rasmus Engblom och Totte Lindqvist för mål för IFK.

I den tredje perioden satte Mathias Kerwien 6-0 och när sen Otto Silfver och Mathias Kerwien gjorde två snabba mål i samma numerära underläge tappade gästerna humöret och det blev grinigt på slutet. Sista målet gjorde Jesse Kaupinsalo med drygt sex minuter kvar av matchen.

Nämnas bör också målvakten Henri Aaltovirta som höll nollan och det efter att han verkligen fick jobba för den med många bra räddningar.

IFK befäste sin tredje plats i tabellen, nu med 18 poäng. IK Waxholm leder med 26 poäng, Sala HK har 24 och efter IFK är Norrtälje IK med 15 poäng.

Imorgon söndag väntar bortamatch mot Gimo IF.