Publicerad: söndag, 10 september, 2023 - 09:28Uppdaterad: söndag, 10 september, 2023 - 09:28

IFK Mariehamn slog TuTo på bortaplan – bäddade för att hålla sig kvar i division tre

IFK Mariehamn slog TuTo med 3-1 i Åbo på lördagen i damernas division 3-fotboll.

Elvira Åkerholm gjorde IFK:s ledningsmål i den sjätte minuten, innan TuTo kvitterade i den 40:e minuten. I den andra halvleken drog sedan IFK ifrån genom mål av Tilda Engtröm i den 59:e minuten och slutligen genom ännu ett mål av Elvira Åkerholm i den 94:e minuten.

Matchen kan beskrivas som en sexpoängsmatch i botten av tabellen. TuTo låg inför matchen tre poäng och en tabellplacering bakom IFK, som låg och ligger kvar som åtta av tio lag, men i och med vinsten för IFK är marginalen nu sex poäng. Det återstår två matcher för båda lag och IFK har mycket bättre målskillnad än TuTo, så segern var ett stort steg mot att säkra platsen i division tre även nästa säsong.

IFK:s nästa match är den 16 september då man möter serieledaren HJS på bortaplan, innan man avslutar seren med att möta TPS/2 på hemmaplan den 23 september.