Publicerad: söndag, 29 oktober, 2023 - 19:57Uppdaterad: söndag, 29 oktober, 2023 - 21:18

IFK Mariehamn vände och vann

IFK Mariehamn besegrade Norrtälje IK efter straffläggning under söndagskvällen i hockeyherrarnas division tre.

Det blev en tuff start på matchen för IFK Mariehamn. Max Höft gjorde 1-0 för Norrtälje och ledningen utökades till både 2-0 och 3-0 innan första perioden var över. Andra perioden började på samma sätt som första slutat, med ännu ett mål för Norrtälje. Ställningen var 4-0 omkring 90 sekunder in i andra perioden men efter det kom vändningen.

Andreas Stenberg
gjorde två snabba mål och Pontus Nylén tryckte in 4-3 i powerplay med två man utvisade i slutet av perioden. Jesse Kaupinsalo kvitterade för IFK Mariehamn halvvägs in i tredje perioden och matchen gick till övertid och straffar.

De första fem straffarna klarade båda målvakterna av att mota bort, men i den tredje rundan överlistade Mathias Kerwien målvakten i Norrtälje, vilket innebär att IFK Mariehamn får med sig den viktiga extrapoängen.

IFK Mariehamn ligger trea med 11 poäng i den åtta lag stora serien som nu vänder och IFK Mariehamn välkomnar Norrtälje IK till Islandia på lördag.