Publicerad: söndag, 26 november, 2017 - 17:46
  • Tvåmålsskytten Andreas Karlsson gratuleras efter sitt första mål. Foto: Owe Sjöblom

IFK öppnade med seger i Alltrean

IFK Mariehamn vann den historiska första matchen i Alltrean när Älta IF besegrades med 7-5 i Islandia.

Det var en svängig match där IFK var trögstartade i varje period, men hade ändå grepp om matchen. Gästerna inledde med att ta ledningen i numerärt underläge, sen gjorde IFK fyra raka mål genom Andreas Karlsson 2 och varsitt av Niklas Westerback och Andreas Stenberg innan Älta reducerade. Den andra perioden inleddes på samma sätt, Älta gjorde mål och sen kom IFK igång och Alexander Grundström satte 5-3. Tredje perioden var inget undantag, Älta gjorde mål och sen satt Stenberg sitt andra för dagen och Nicklas Herou gjorde IFK:s sjunde mål. Kort efter det reducerade Älta och fastställde slutresultatet.
Nästa helg är IFK spellediga och får fira lillajul, nästa match är lördag 9 december då FOC Farsta kommer på besök.