Publicerad: lördag, 9 december, 2017 - 17:38Uppdaterad: lördag, 9 december, 2017 - 17:55
  • Med 23 sekunder kvar av matchen avgjorde Alexander Grundström. Foto: Malin Lundberg.

IFK-segern satt långt inne

Ishockey: IFK tog under lördagen sin andra raka seger i alltrean. Det återstod bara sekunder av matchen när Alexander Grundström satte segermålet 2-1 mot FOC Farsta.

IFK-segern satt långt inne. IFK som hade gjort 95 mål på de 15 inledande matcherna den här säsongen hade svårt att hitta rätt i offensiven. Istället räddade målvakten Henri Aaltovirta laget många gånger om genom att mota puckar och rena frilägen.

Det hade bara gått två minuter när tränare Kenneth Westerback ville ha en nystart och begärde time out. IFK var hårt pressade under delar av den första perioden mot ett hårt satsande Farsta. Och efter en mållös första period så kom ledgninsmålet för gästerna i spel 4-mot-4, 11.27 in i den andra perioden.

IFK fick chansen i spel i numerärt överläge i inledningen av den tredje perioden och utnyttjade möjligheten till kvittering. Dominic Ingström gled igenom och satte 1-1 efter 1.27.

Alexander Grundström drog på sig en utvisning för hakning med fyra minuter kvar av matchen och gästerna tog time out för att hitta en vinnande taktik i komamnde powerplay. Men Farsta hade under hela matchen svårt för den spelformen och brottades med stora problem att ens komma ur egen zon när IFK forecheckade med framgång. En IFK-omställning tvingade dessutom gästerna till en tripping och det var IFK som fick chansen att avgöra i powerplay.

Avgörandet satt långt inne, men samtidigt som gästerna blev fulltaliga så rakade Alexander Grundström in segermålet i en stökig situation framför kassen när han snappade upp returen från Jegor Petrovs backskott. Gästerna protesterade, men domarna stod fast vid sitt beslut.

I ett sista desperat försök att nå kvittering tog gästerna ut målvakten och lastade puckar mot IFK kassen. Det blev rörigt framför Aaltovirta och samtidigt som slutsignalen löjd flyttades IFK-kassen och nya Farsta-protester tog fart. Farsta-spelarna ropade på mål, men den här dagen gick domsluten IFK:s väg. Domarna behöll lugnet och sorterade ut situationen. IFK vann matchen med 2-1.