Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 8 oktober, 2022 - 16:55Uppdaterad: söndag, 9 oktober, 2022 - 09:29

IFK vann över HIFK

Fotboll: IFK Mariehamn bortabesegrade HIFK med 3-2 under lördagen i herrarnas fotbollsliga.

John Owoeri gav IFK ledningen efter dryga tio minuters spel. Vänsterhörnan från Jamie Hopcutt letade sig fram till en närmast fristående Owoeri på bortre stoplen som nickade in ledningsmålet.

I den 31:a minuten kvitterade HIFK genom David Onyeanula, men redan i nästa anfall återtog IFK Mariehamn ledningen. Robin Sid serverade Owoeri som satte sitt andra mål för dagen.

I den 39:e minuten fick IFK Mariehamn straff när Jamie Hopcutt revs omkull. Samtidigt åkte HIFK:s Guillermo Sotelo på ett rött kort. Dubbel bestraffning för HIFK som fick se Dé rulla in 3-1 för IFK Mariehamn från straffpunkten.

I den andra halvleken reducerade Didis Lutumba-Pitah i den 77:e minuten för HIFK, sedan han snott bollen av Jiri Nissinen. Men HIFK med en man mindre lyckades inte jobba sig tillbaka i matchen. IFK Mariehamn vann med 3-2.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.