Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 4 november, 2023 - 18:04Uppdaterad: lördag, 4 november, 2023 - 18:05
  • IFK Mariehamn vann inför 384 åskådare. Foto: Dan Sjöblom

IFK vann svängig hockeymatch

IFK Mariehamns hockeyherrar vände för andra helgen i rad en match när Norrtälje IK stod för motståndet. Förra veckan vände laget på bortais till seger efter straffar och i lördags blev det en ny vändning och seger, den här gången med 6-4.

Den första perioden började något trevande från bägge lagen men efter 16 minuter slog Norrtälje IK till med två snabba mål, bägge signerade Jonathan Lundberg som gjorde två mål på bara 17 sekunder. Innan perioden var över reducerade IFK:s Pontus Nylén till 1-2.
- Trots att det är jämnt i början av perioden tycker jag vi har ett litet grepp om matchen så jag anser att deras mål är lite orättvist men det var viktigt med en reducering innan pausvilan, säger Otto Silfver.

Endast 42 sekunder in i andra perioden utökade Norrtälje sin ledning men efter det reste sig IFK rejält. Jesse Kaupinsalo reducerade och William Sundman kvitterade. Innan andra perioden var slut hade IFK vänt på matchen när Otto Silfver satte 4-3 i numerärt överläge.

Anton Ekstrand satte 5-3 i början av tredje men Norrtälje reducerade kort därefter och det var match igen. IFK stod dock emot anstormningen, efter bland annat flera fina räddningar av hemmamålvakten Henri Aaltovirta. I matchens slutskede kunde Mathias Kerwien fastställa slutresultatet till 6-4 efter mål i öppen kasse.
- Både den här och förra veckans match tycker jag är bra laginsatser och vi biter i när det behövs, säger Otto Silfver.

IFK ligger trea i division 3 efter åtta spelade matcher. Imorgon, söndag, väntar Kista HC på bortaplan.
- Först och främst har det varit lärorikt så här långt in i säsongen. Vi har ställts i lägen som grupp som jag tror att vi gynnas av senare under säsongen. Just nu håller vi vår målsättning som är att vara topp fyra, säger IFK-tränaren Calle Juslin-Nyqvist

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.