Publicerad: söndag, 19 november, 2017 - 18:43, uppdaterad: söndag, 19 november, 2017 - 19:41

jFM-guld till Olivia Weuro

Simning: Olivia Weuro fick under söndagen kröna sitt jFM i kortabana med ett guld. Laget Raision Urheilijat vann U17 lagkappen i 4x200 meter frisim

Olivia Weuro tog hand om sistasträckan och simmade snabbast av alla i det egna laget. Tack vare det höll hon undan ledningen och säkrade guldet. Det jagande laget ÅSK1 hade en vass simmare på sista sträckan och med tiden 2.01.54 var hon till slut bara halvsekunden bakom Weuro i mål. Segertiden blev 8.20.06. Olivia Weuro simmade sin sträcka på 2.03.40.

Olivia Weurotävlade även individuellt på 200 meter frisim. Hon var mindre än halvsekunden ifrån pallen. Olivia Weuro slog i kaklet på tiden 2.04.33, vilket var personligt rekord med dryga sekunden, men långt ifrån den snabba tid hon gjorde i stafetten. Upp till bronsmedaljen saknades det bara 31 hundradelar. Segertiden var 2.02.21.

Sammantaget var det ändå en nöjd åländsk simmare som summerade jFM.

- Jag är riktigt nöjd, jag är nästan chockad över att vi vann guld och tog tre medaljer. Jag hade bara siktet insällt på att vi skulle ta oss till final, säger Olivia Weuro som håller sin sista sträcka på 4x100 meter medley som den bästa personliga insatsen under mästerskapet.

Fler Sport

Volleylagen avslutar året borta

Alla tre JIK-lag avslutar året med att spela matcher på bortaplan den här helgen.

IFK hockey reser till Gotland

IFK Mariehamn ishockey har dom första bortamatcherna i Alltrean i helgen efter att ha inlett med tre raka matcher på hemmais. Och dom tre matcherna har börjat på allra bästa sätt med idel segrar.

Sara Nordin klar för ÅU

Fotboll: Åland United har nu klart med en fjortonde spelare till nästa års trupp. Det är Sara Nordin som senast spelat med Umeå IK i Elitettan i Sverige.

Två till klara för ÅU-truppen

Fotboll. Elsa och Selma Viktorsson är de senaste tillskotten i Åland Uniteds trupp inför säsongen 2018.

Aarna till ÅU

Den estniska landslagsanfallaren Signy Aarna ska spela med Åland United den kommande säsongen och det finns även en option för 2019 i kontraktet.

Jonas Andersson tog hem julskinka med perfekt serie

Bowling: Jonas Andersson tog hem segern julskinkan och segern i BC Clippers klassiska decembertävling med samma namn. Med en perfekt serie vann han tävlingen storstilat.

Våsc åkte på storstryk

Innebandy: Våsc åkte på storstryk i söndagens omgång i damernas divison 2A Uppland. 2-16 blev siffrorna innan eländet var över.

Tredje raka Alltreansegern för IFK

Niklas Westerback summerar helgens båda matcher.
Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Emil Sundberg fyra i FM

Kraftsport:Emil Sundberg slutade fyra bland 15 lyftare i söndagens FM i klassisk styrkelyft i 105 kg-klassen.