Publicerad: lördag, 7 oktober, 2023 - 19:22Uppdaterad: lördag, 7 oktober, 2023 - 19:22
  • Spelarna i Jomala IK firar ett av målen i utklassningen mot MaPs 2. Foto: Johan Ågren.

JIK klarade kontraktet i sista matchen

Med kniven på strupen klarade Jomala IK kontraktet för spel i division fem nästa säsong, då man utklassade MaPs 2 med 5-1 i fotbollssäsongens sista seriematch under lördagen.

Vädret under matchen varierade väldigt från sol till regn till hagel, men något som var konstant var vinden. I första halvlek hade JIK motvind och försökte så gott det gick att spela längs konstgräset på Vikingavallen.

Matchens två första mål gjordes av JIK och kom till på liknande sätt. Låga inlägg från kanterna som landade hos medspelare som kunde trycka in bollen i nät. MaPs 2 reducerade strax innan halvtidsvilan efter att en frispark rensats undan lite halvdant till en MaPs-spelare som rätt ostört kunde prickskjuta in 2-1 från distans.

Jomala IK utökade till 3-1 i andra halvlek när Viggo Enberg slog en frispark över muren och ganska mitt i målet. Matchen tappade därefter lite tempo och JIK försökte nyttja medvinden mer genom längre bollar i djupled. 4-1 kom efter ett distansskott från Rickard Knight gått via stolpen och in. Matchens sista mål gjorde Robin Welander som rundade den utrusande målvakten och kunde enkelt rulla in 5-1.

Matchen slutade 5-1 för Jomala IK och tre värdefulla poäng inkasserades. Man kliver i och med segern upp på 23 poäng och förbi TuTo som man skickar ner i division sex.