• Foto: Hasse Persson-Bru
  • Foto: Hasse Persson-Bru
  • Foto: Hasse Persson-Bru
Spelaren Markus Malmberg om segern.
Publicerad: söndag, 19 november, 2017 - 17:46, uppdaterad: söndag, 19 november, 2017 - 18:06

Kämparseger för JIK:s herrar

Volleyboll: Efter fyra raka förluster fick Jomala IK:s herrar anledning att jubla igen. Söndagens hemmasegern mot Bromma B med 3-1 visade att laget är på rätt väg.
- Vi har kört lite teambuilding på våra bortamatcher så att vi kommer närmare varandra och det gör nog mycket, säger spelaren Markus Malmberg.

Sedan premiärsegern hemma mot Örebro den 7:e oktober har Jomala inte fått med sig mer än en setseger på fyra matcher. Det började motigt även mot Bromma B där JIK stod som förlorare med 23-25 efter ett jämnt första set. Men JIK studsade tillbaka i det andra setet och avgjorde redan vid 25-18.

I det tredje setet stod matchen och vägde där JIK tvingades slita hårt, men det gav också resultat. Setsegern 25-23 gav JIK lite lugn och ro och i det fjärde setet skaffade man sig tidigt ett försprång med 3-4 bollar som laget sedan höll hela vägen mot ett tröttkört Bromma som bjöd på allt fler misstag.

Segern med 3-1 i set gör att Jomala klättrar från åttonde till sjätte plats i division 1 norra.

Fler Sport

Volleylagen avslutar året borta

Alla tre JIK-lag avslutar året med att spela matcher på bortaplan den här helgen.

IFK hockey reser till Gotland

IFK Mariehamn ishockey har dom första bortamatcherna i Alltrean i helgen efter att ha inlett med tre raka matcher på hemmais. Och dom tre matcherna har börjat på allra bästa sätt med idel segrar.

Sara Nordin klar för ÅU

Fotboll: Åland United har nu klart med en fjortonde spelare till nästa års trupp. Det är Sara Nordin som senast spelat med Umeå IK i Elitettan i Sverige.

Två till klara för ÅU-truppen

Fotboll. Elsa och Selma Viktorsson är de senaste tillskotten i Åland Uniteds trupp inför säsongen 2018.

Aarna till ÅU

Den estniska landslagsanfallaren Signy Aarna ska spela med Åland United den kommande säsongen och det finns även en option för 2019 i kontraktet.

Jonas Andersson tog hem julskinka med perfekt serie

Bowling: Jonas Andersson tog hem segern julskinkan och segern i BC Clippers klassiska decembertävling med samma namn. Med en perfekt serie vann han tävlingen storstilat.

Våsc åkte på storstryk

Innebandy: Våsc åkte på storstryk i söndagens omgång i damernas divison 2A Uppland. 2-16 blev siffrorna innan eländet var över.

Tredje raka Alltreansegern för IFK

Niklas Westerback summerar helgens båda matcher.
Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Emil Sundberg fyra i FM

Kraftsport:Emil Sundberg slutade fyra bland 15 lyftare i söndagens FM i klassisk styrkelyft i 105 kg-klassen.