• En kommitté med ansvar för flickfotbollen på Åland ska bildas. Arkivfoto.
Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 06:14

Kommitté ska se över flickfotbollen

Fotboll. Åland United fortsätter driva flicklagen F02/03 och F04, tills dess att berörda ägarföreningar eventuellt fattar ett annat beslut. Det bestämdes på ÅU:s höstmöte i går.

Ted Martell, som valdes till ny ordförande i ÅU-styrelsen i stället för Peter Lindbäck, skriver i ett pressmeddelande att klubben ska sammankalla en kommitté med representanter för ägarföreningarna samt ungdomsansvariga i ÅU. Den ska koordinera, samordna och främja flickfotbollen på Åland och ta fram en handlingsplan och policy för ungdomsverksamheten. Målet är att alla flickor som vill spela fotboll ska ha ett lag att göra det i.

På höstmötet slog man också fast att ägarföreningarna ansvarar för flickfotbollen och dess utveckling på Åland och att de tar eventuella initiativ för assistans från ÅU, samt att ägarföreningarna avgör, i fall att de väljer att bilda ett samarbetslag inom flickfotbollen, om och i vilken omfattning de eventuellt önskar ÅU:s medverkan att driva ett sådant lag, inklusive tillhandahålla tränare.

Mer om det här blir det i våra sändningar senare i dag.

Fler Sport

Granlund klar för ÖSK

Albin Gralund intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Fotboll: Ytterbacken Albin Granlund, som de senaste säsongerna spelat i IFK Mariehamn, har nu skrivit avtal med ÖSK i Örebro

JIK A vann årets första derby

A-lagets kapten Jenny Clemes
Helt programenligt så vann Jomala IK:s A-lag över klubbens B-lag i derbyt i damernas division 2 i volleyboll. Setsiffrorna skrevs till 25-10, 25-9 och 25-18.

Åländsk padel-duo utslagen ur EM

Padeltennis: Den åländska duon Karl Berhén och Tony Kjäll respresenterar Finland i EM i padeltennis som avgörs i Portugal den här veckan. I...

Engman med i VM kval

Adelina Engman, Göteborgs FC, är uttagen i truppen som ska möta Israel i nästa match i VM-kvalet. Den 26 november möts lagen i Helsingfors.

Engmans KGFC avslutade med seger

Adelina Engman och hennes Kopparberg/Göteborgs FC avslutade Damallsvenskan med vinst då laget slog KIF Örebro på bortaplan med 1-0. Engman startade...

En vinst och en förlust för MLK:s damer

MLK:s tennisdamer spelade i helgen två bortamatcher i division 1. I lördags blev det förlust mot ETS från Esbo med 0-3 och i söndags vann MLK mot LT...

Ny vinst för hockeyherrar

Andreas Stenberg berättar om sitt avgörande mål i lördagens match
IFK Mariehamn vann även helgens andra match när laget slog SDE HF på bortaplan under söndagen.

Dubbla vinster för hockeydamer

Lagkaptenen Therese Karlsson om helgens två segrar
IFK Mariehamns hockeydamer tog emot SK Iron i ett dubbelmöte i Islandia i helgen. Bägge matcherna slutade med hemmasegrar, 8-5 på lördagen och 7-0 på söndagen.

IFK klara för Alltrean

IFK Mariehamns hockeyherrar är nu definitivt klara för Alltrean efter att laget besegrat Ormsta HC med 6-5 efter förlängning.