Publicerad: lördag, 14 oktober, 2023 - 17:12Uppdaterad: lördag, 14 oktober, 2023 - 17:12
  • KuPS och Åland United bjöd på sju mål i säsongsavslutningen. Arkivbild.

Målkalas i ÅU:s säsongsavslutning

KuPS och Åland United bjöd upp till dans och gav publiken i Kuopio en målrik tillställning i avslutningen av Nationella ligan 2023. Guldmedaljörerna KuPS vann med 4-3.

Matchen var betydelselös för tabellen då KuPS redan hade säkrat guldet och Åland United bronset. Silvret i ligan går till HJK.

Det exploderade i form av mål direkt i matchen och redan efter åtta minuter hade publiken fått se fyra mål. Tilda Råtts gav Åland United ledningen medan Lavdije Begolli kvitterade. Sarah Troccoli gav återigen Åland United ledningen minuter senare men lika snabbt kvitterade KuPS genom Hannah Sharts.
Wilma Forsblom i KuPS gav sedan hemmalaget ledningen med 3-2 i den 17:e minuten, ett resultat som stod sig till paus.

I den andra halvleken gjorde Paulinha 4-2 för guldmedaljörerna. Sanni Ojanen reducerade i slutminuterna men närmar kom inte ÅU.

KuPS vinner alltså årets liga med HJK på silverplats och Åland United som trea.
ONS från Uleåborg åker ur ligan medan TPS från Åbo får kvala mot PKKU från division 1. JyPK från Jyväskylä tar klivet upp från division 1.