Publicerad: söndag, 29 oktober, 2017 - 09:44

Ny seger för IFK:s hockeyherrar

Ishockey: IFK Mariehamn tog en ny bortaseger under lördagen när laget avfärdade HC Liljan med 8-4.

Robin Englund och Lucas Lindholm förde upp IFK i ledningen med var sitt mål under den första perioden. Dominic Ingström ökade på till 3-0 i början av den andra perioden. I mitten av den andra akten utnytthade Ingstöm chansen att utöka ledningen via ett straffslag fram till 4-0.

Men två snabba repliker av HC Liljan gjorde match av det hela igen. Alexander Grundströms 5-2 i slutet av den andra perioden gjorde att IFK ändå gick til periodpaus med en betryggande ledning.

Bara 46 sekunder in i den tredje perioden gjorde Niklas Westerback 6-2 i numerärt överläge. Otto Silfver ökade på till 7-2 i samma spelform och matchen var avgjord. HC Liljan tilläts reducera två gånger om innan Robin Englund avslutade målfesten med sitt andra mål för dagen som fastställde slutresultatet 8-4.

IFK toppar Hockeytrean Östra A före Lidingö VIkings HC. IFK har hittills sju segrar och en förlust.