Publicerad: söndag, 19 november, 2023 - 18:48Uppdaterad: söndag, 19 november, 2023 - 19:39
  • En bild från en match under förra säsongen. Foto: Johan Ågren

Oavgjort för damerna och förlust för herrarna i FBC Ålands matcher på söndagen

FBC Ålands damer spelade 1-1 mot Rasbo IK, medan herrarna förlorade med 1-9 mot Vaksala SK IBK på söndagen.

I damernas match var det FBC Åland som tog ledningen hemma i Vikingahallen, genom mål av Wilma Rajalin tre minuter in i den andra perioden. Gästerna kunde dock kvittera i mitten av den tredje perioden och matchen slutade oavgjort. FBC Ålands Lisa Westerlund är nöjd med att nå oavgjort mot serieledande Rasbo.

– Vi är nöjda med 1-1 idag. Vi skulle egentligen varit tio utespelare, men vi blev bara nio. Med tanke på vad vi hade att ställa upp med är vi väldigt nöjda, säger hon.

Herrarna, som spelade direkt efter damerna, ställdes också mot serieledare i form av Vaksala. Gästerna satt på en tvåmålsledning efter den första perioden och utökade sedan ledningen med ett mål under den andra. Under den tredjde perioden kunde Fredrik Engström sätta in ett tröstmål för FBC Åland, men slutresultatet skrevs till 1-9.

– Det var jämnt i två perioder skulle jag säga, men sedan rinner det iväg i tredje när vi försöker jaga ikapp, säger Fredrik Engström.

I sina respektive division 3-serier ligger damerna på fjärde plats av sju lag, medan herrarna ligger tionde av tolv lag.