Publicerad: söndag, 12 november, 2023 - 17:36
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare den här säsongen.

En seger och en förlust för hockeydamerna

IFK Mariehamns ishockeydamer hade två bortamatcher i division 2 i helgen och det blev en seger och en förlust.

På lördagen stod serieledarna Sundbybergs IK för motståndet och det blev 8-2 till hemmalaget. Amanda Qvarfordt reducerade till 1-5 i slutet av den andra perioden och Halo O’Reillys mål i början av den tredje perioden gjorde att det stod 6-2 på tavlan.

På söndagen var det dags för ny match och då besegrade IFK Mariehamn Tullinge TP med 8-3. Efter den första perioden ledde IFK med 3-1 efter mål av Halo O’Reilly 2 och Amanda Qvarfordt. I den andra perioden utökade först Fanny Holmberg ledningen och sen gjorde Halo O’Reilly sitt tredje mål och Izla Småroos satte 6-1. I den tredje perioden gjorde lagen två mål vardera, för IFK nätade Amanda Qvarfordt båda gångerna.

Efter sju spelade matcher ligger IFK på sjätte plats av åtta lag. IFK har nio poäng efter tre segrar och fyra förluster. Inkommande lördag kommer Sollentuna HC på besök till Islandia. Även Sollentuna har nio poäng, men med en match mindre spelad.