Publicerad: söndag, 5 november, 2023 - 18:33
  • IFK:s damer förlorade mot serieledarna Sundbybergs IK. Foto: Dan Sjöblom
  • De före detta IFK-spelarna Antonia Liljefors och Amanda Ingström spelar numera i Sundbybergs IK. Foto: Dan Sjöblom.

Släkten var värst - före detta IFK-spelare sänkte Grönvitt

IFK Mariehamns hockeydamer förlorade söndagens hemmamatch i division 2 mot Sundbybergs IK med 4-8. I motståndarlaget fanns två före detta IFK-spelare, Antonia Liljefors och Amanda Ingström, som gjorde fyra respektive ett av bortalagets mål.
- Jätteroligt att komma hem. Jag älskar den här ishallen och man känner sig som hemma, säger Antonia Liljefors.

IFK Mariehamn började söndagens match mot serieledande Sundbybergs IK bäst och var i ledningen med 2-1 efter mål av Milja O´Reilly och Izla Småroos. Sundbybergs mål gjordes av Antonia Liljefors och det var även hon som kvitterade matchen till 2-2 bara 55 sekunder in i andra perioden.

Sundbyberg fortsatte att skapa ett rejält tryck och IFK-tränaren Kim Schauman valde att ta en time out. Det hjälpte dock föga då Sundbyberg gjorde både 2-3 och 2-4 inom några minuter. Izla Småroos reducerade till 3-4 men Antonia Liljefors kunde med sitt tredje mål för dagen hålla Sundbybergs tvåmålsledning till periodvilan.

Tre mål av Sundbyberg i den tredje perioden, där två av tre mål kom från Liljefors och Ingströms klubbor, samt ett mål av IFK:s Therese Karlsson gjorde att matchen slutade 4-8 till bortalaget.
- Vi kämpade på bra i dag mot ett bra motstånd men fick inte utdelning. Sundbyberg hade en riktigt duktig målvakt, säger IFK:s Patricia Holmberg

IFK:s damer ligger sexa i division 2 med två vinster och tre förluster. Nästa helg finns chans till revansch då laget möter Sundbybergs IK igen, den gången på bortaplan.