Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 4 november, 2023 - 14:37
  • Stellan Egeland i mitten vann årets upplaga av Allhelgonasmällen. Foto: Dan Sjöblom
  • Kristian Norrdahl räknar träffar. Foto: Dan Sjöblom.

Stellan Egeland bäst i modifierad fältskyttetävling

Vädret ställde till det något för de elva pistolskyttar som ställde upp i den traditionella fältskyttetävlingen Allhelgonasmällen. 
- Vanligtvis skjuter man från olika avstånd men på grund av regnet stod vi under tak i dag och sköt på samtliga mål på 25 meters avstånd, säger banläggaren Mikael Johansson. 

Stellan Egeland vann tävlingen med minsta möjliga marginal då han fick ihop 40 träffar på 16 olika figurer medan tvåan Mikael Johansson hade samma poäng men sköt på 15 olika figurer. 
Trea i tävlingen blev Tomas Mörn med 39 träffar och 17 träffade figurer. 
- Jag brukar hålla koll på resultatet under tävlingens gång men i dag gjorde jag inte det. Jag fegade lite på slutet och satsade på att få ihop så många poäng som möjligt framför att träffa ett större antal figurer, säger Stellan Egeland. 

Mikael Johansson var med som deltagare men fungerade även som banläggare. 
- Under en riktig fältskyttetävling går man egentligen som en liten promenad, det har vi dock inte möjlighet att göra här. Tanken är att man ska skjuta på olika avstånd, olika tider och olika svårighetsgrader. I dag blev vi tvungna att anpassa ytterligare på grund av vädret så vi sköt allt från samma avstånd, säger han. 

Tävlingen var avslutning på utomhussäsongen för pistolskyttarna som nu flyttar inomhus där luftpistolcupen drar igång i början av januari. 

Resultat från Allhelgonasmällen (träffar-figurer):
1) Stellan Egeland 40-16
2) Mikael Johansson 40-15
3) Tomas Mörn 39-17
4) Anders Svensson 39-14
5) Fredrik Blomqvist 37-15
6) Thomas Englund 33-16
7) Fredrik Andersson 28-12
8) Andreas Danielsson 26-10
9) Alexander Norqvist 22-13
10) Rune Karlsson 21-7
11) Kristian Norrdahl 17-8

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »