Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 21 augusti, 2022 - 21:11Uppdaterad: söndag, 21 augusti, 2022 - 21:33
  • Albin Granlund gjorde comeback i IFK-tröjan. Foto: Rasmus Karlsson

Storförlust mot Ilves för IFK

IFK Mariehamn förlorade med 1-5 mot Ilves i fotbollsligan på söndagen inför 1005 åskådare på WHA.

Matchen var bara dryga minuten gammal när Petteri Pennanen lurade IFK-försvaret med en yttersida till Tuomas Ollila som sedan slog bollen via IFK:s Patrik Raitanen som olyckligt styrde in bollen i mål. Tre minuter senare kunde Ilves utöka till 0-2, då Eric Oteng gjorde mål i samband med en hörna.

Efter de två snabba målen kunde IFK reducera i den 28:e minuten genom John Owoeri, men Ilves svarade två gånger om under resten av första halvlek. I den 33:e minuten utökade nämligen Tuco till 1-3 och i den 44:e kom 1-4 genom Petteri Pennanen.

IFK-tränaren Daniel Norrmén valde att göra tre byten inför andra halvlek, då Robin Sid, Olawale Tehe och Albin Granlund, som gjorde comeback i IFK-tröjan, byttes in. IFK-kom dock inte närmare målmässigt, utan istället kunde Oiva Jukola göra 1-5 efter 76 minuter.

- En bedrövlig första halvlek. Vi var inte alls på från början som vi pratade mycket om. Det är svårt att säga vad det beror på, men jag som tränare misslyckades med att få spelarna fokuserade och redo, säger Daniel Norrmén efter matchen, som dock tycker att andra halvlek var en bättre insats än den första.

IFK Mariehamn missade chansen att avancera i tabellen och ligger nu på tionde plats i fotbollsligan med ett poäng ner till FC Lahti och tre poäng upp till VPS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.