Publicerad: söndag, 8 oktober, 2023 - 18:43Uppdaterad: söndag, 8 oktober, 2023 - 18:45

Succé när IFK Mariehamn dundrade igång serien med målkalas

Första seriematchen för säsongen vann IFK Mariehamns ishockeyherrar med 16-2 (2-0, 6-1, 8-1) mot Kista HC hemma på Islandia under söndagen.

Med resultatraden i hand får man lov att säga att det var en lite trevande inledning. IFKs Benny Qvarfordt inledde målskyttet efter nio minuter och Mathias Kerwien utökade till 2-0 när klockan slog 13:42 i första perioden.

Det var först i andra perioden som målen började att trilla in i rasande takt. När William Sundman gör 6-1 för de grönvita med lite mer än halva matchen spelad, så byter Kista ut sin målvakt i hopp om förändring, men inte till någon större nytta. IFK gör två mål till i andra perioden innan det är dags för pausvila.

IFK inleder sedan tredje perioden med att fortsätta det målkalas man startat och gör hela åtta mål i sista perioden. Värt att poängtera är att enbart ett av alla 16 mål IFK gjorde i öppningsmatchen kom i numerärt överläge.

IFK Mariehamn kliver upp som ligaledare på målskillnad med tre poäng. Nästa match för IFK Mariehamn spelas på lördag mot IFK Österåker Vikings HC.