Publicerad: söndag, 10 december, 2017 - 17:30Uppdaterad: måndag, 11 december, 2017 - 05:52
  • Segerjubel för tredje matchen i rad i Alltrean. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Niklas Westerbacks 3-3 i upptakten av den andra perioden var IFK:s 100:e mål för säsongen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Efter flera missar var det till slut Robin Englund som fick skratta sist med sina två avgörande mål. Foto: Hasse Persson-Bru.

Tredje raka Alltreansegern för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Den här matchen rivstartade med tempostark hockey och IFK Mariehamn hamnade i underläge fyra gånger om, men studsade ständigt tillbaka och var aldrig mer än ett mål bakom gästerna. 2-2 slutade den första perioden. 2-2 slutade den andra.

I den tredje perioden tog IFK Mariehamn för första gången ledningen i matchen när Dominic Ingström satte 5-4 efter 3.21. IFK-målvakten Henri Aaltovirta hade avvärjt ett friläge bara minuten tidigare och nu hade IFK för första gången kommandot i matchen. Men lyckan varade bara dryga fem minuter innan gästerna satte 5-5.

Då bestämde sig Robin Englund för att göra skillnad. Minuten efter kvitteringen satte han 6-5 i mitten av den tredje perioden. IFK lyckades därefter rida ut två boxplay och det var många trötta ben när Englund satte förlösande 7-5 i öppen kasse från egen zon med bara sekunder kvar av matchen.

Den tredje segern ett faktum. Söndagens poängkungar var Dominic Ingström med 2+3 och Alexander Grundström med 2+2. Robin Englund klev fram när det som bäst behövdes med sina två avgörande mål och dessförinnan hade Niklas Westerback stänkt in ett slagskott i powerplay - IFK:s 100:e mål den här säsongen.