Publicerad: onsdag, 27 september, 2023 - 20:02Uppdaterad: onsdag, 27 september, 2023 - 21:07
  • Arkivbild från en match mellan IFK Mariehamn och Ilves.

Tung förlust för IFK i kampen om överlevnad

IFK Mariehamns fotbollsherrar förlorade med 2-1 mot Ilves på bortaplan under onsdagen.

I matchens inledning kände båda lagen på varandra och ingen av lagen kom till några klara målchanser. Men Ilves Djair Parfitt-Williams spräckte målnollan när matchen var 18 minuter gammal. Bollen behövde han bara peta in i mål efter att en hörna skarvats vidare och friställt honom vid bortre stolpen.

I den 26:e matchminuten slog Jamie Hopcutt ett lågt inlägg som till sist landade vid fötterna på Dé. Han sköt hårt och lågt, men Ilves-målvakten Otso Virtanen var snabbt nere och kunde stöta undan bollen. Men Mikko Sumusalo var påpassligt rätt placerad och kunde trycka in bollen i öppet mål.

Andra halvlek inleddes som den första utan klara målchanser för något av lagen. IFK var hetare än Ilves, men sista passningen eller touchen var inte tillräckligt bra eller noggrann.

Matchen stod och vägde länge, men i den 85:e matchminuten kom en soloprestation av Ilves-spelaren Santeri Haarala som fintade förbi både Aly Ndom och Timi Lahti innan han dundrade in bollen mellan benen på Elmo Henriksson som betydde 2-1 för Ilves. IFK jagade en kvittering efter det men utan någon framgång innan domaren blåste av matchen.

IFK Mariehamn har 18 poäng och har två matcher kvar på säsongen där man nu bara tampas med KTP om vem det är som ska åka direkt ur landets högsta serie. KTP har två poäng mer än IFK och en match mindre spelad, dock möts de båda lagen i den sista omgången den 21 oktober i Kotka. Den 8:e oktober är nästa match då IFK Mariehamn välkomnar FC Lahti till WHA.