Publicerad: fredag, 26 augusti, 2022 - 19:03Uppdaterad: lördag, 27 augusti, 2022 - 15:20

Viktig seger för IFK i Lahtis

Fotboll: IFK Mariehamn vann med 2-0 över FC Lahti efter mål av Albin Granlund och Tehe Olawale.

Mycket stod på spel för de båda lagen som är indragna i bottenstriden, men den första halvleken var chansfattig.

I upptakten av den andra halvleken fick Alvaro Ngamba till ett svettigt avslut på studsande boll som räddades till hörna. På den efterföljande hörnan kom Albin Granlund löpande mot den första ytan och med ryggen mot mål nickskarvade han in ledningsmålet i den 57:e minuten.

I den 84:e minuten hade IFK ett gyllene läge att stänga matchen men Tehe Olawale lyckades trots ett friläge inte överlista Lahti-målvakten Antonio Reguero. På stopptid fick Olawale sin revansch när han tryckte in målvaktsreturen på Vahid Hambos avslut med 94 minuter på klockan.

IFK Mariehamn tog tre tunga poäng efter lagets andra bortaseger för i år. IFK har nu fyra poängs försprång ned till FC Lahti som behåller kvalplatsen med två omgångar kvar av grundserien.