Publicerad: lördag, 25 november, 2023 - 19:53Uppdaterad: söndag, 26 november, 2023 - 14:23

Vinst och förlust för FBC Åland

Damerna i FBC Åland samlade in tre poäng när man spelade två seriematcher under lördagen i innebandyns division tre.

Den första matchen vann FBC Åland med 3-2 (1-2, 1-1, 0-0) över IBK Östhammar.

FBC Ålands Jennifer Alm öppnade upp målskyttet i matchen efter att knappt två minuter spelats. Östhammar kvitterade snabbt därpå, men Wilma Rajalin gav FBC Åland ledningen innan första periodpausen.

I andra perioden dröjde det ungefär sju minuter innan Emma Vickström utökade FBC Ålands ledning till 3-1 och med knappt tre minuter kvar av matchen reducerade Östhammar till 3-2, vilket också blev slutresultatet.

Den andra matchen förlorade FBC Åland med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) mot IFK Dannemora. IFK Dannemoras Emma Westerlund gjorde 1-0 med 15 sekunder kvar av första perioden. Alicia Strand utökade ledningen en kvart in i andra perioden. Wilma Rajalin gav ett litet hopp till FBC Åland när hon reducerade efter bara två minuter spelats i sista perioden, men det kom en snabb replik från Dannemora som utökade ledningen till 3-1 90 sekunder efter det målet. Slutresultatet kom med 2:30 kvar på klockan och signerades av Emma Helgesson i IFK Dannemora.

Sammantaget har nu FBC Åland åtta poäng efter sex spelade matcher och ligger trea i serien som innehåller sju lag. På lördag blir det dubbla matcher igen när FBC Åland först möter tabelljumbon Midas IBK för att några timmar senare tampas med serieledarna Rasbo IK.