Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2017 - 10:28Uppdaterad: fredag, 24 november, 2017 - 12:49
  • Jani Westerlund blir tränare för Chur igen. Arkivfoto

Westerlund flyttar till Schweiz

Jani Westerlund är ny tränare för innebandylaget Chur Unihockey i Schweiz från och med måndag och kontraktet sträcker sig till den sista april 2018.

Tränaruppdraget innebär att Jani Westerlund kommer att vara partiellt tjänstledig från sitt jobb som sportchef för Ålands idrott och jobba 50 % på distans för förbundet. Westerlund har tidigare varit tränare för klubben under perioden 1992-2002 och fick en förfrågan redan i våras. Då tackade han nej, bland annat på grund av familjeskäl, men lämnade dörren öppen för en flytt i december beroende på hur det hade gått för laget. Och när Jani Westerlund nu träder in som tränare så gör han det med målsättningen att säkra en slutspelsplats.

Jani Westerlund reser till Schweiz med ambitionen att fortsätta som tränare även efter sommaren och därför ser han det som troligt att Ålands idrott på sikt behöver hitta en ny sportchef.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »