Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 11 juni, 2023 - 21:05
  • Det var många besvikna IFK:are när slutsignalen ljöd. Foto: Owe Sjöblom

Ytterligare en tung förlust för IFK

Det blev ännu en tung förlust för IFK Mariehamn i fotbollsligan när SJK vann på WHA inför 1 571 personer. 

SJK har ännu inte förlorat i ligan i år och före matchen fanns det inte mycket som talade för att det skulle bli någon ändring på det.  

Inledningsvis var det gästerna som tog hand om initiativet utan att skapa något. Sen kunde IFK komma in lite i matchen, men efter en knapp halvtimme gjorde ändå SJK första målet genom Jaime Moreno. Först fick Moreno bollen i misstänkt offside och sköt i stolpen. Sen hade IFK läge att slå undan bollen, men istället var det för många som stod på hälarna och bollen spelades in i mitten till Moreno som kunde slå in den i nät.  

Bara tre minuter efter målet gick Aly Ndom in i en närkamp med dubbarna före och fick rött kort direkt. IFK spelade alltså en timme med en man mindre. 

I den andra halvleken lyckades IFK rycka upp sig och hade bollen en hel del på offensiv planhalva och lyckades till och med skapa någon målchans, utan utdelning dock.  

Men med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid sjabblade IFK väldeliga i eget straffområde och bjöd Samson Ebuka att göra SJK:s andra mål. 

IFK är kvar på nästsista plats eftersom även VPS förlorade i kväll. De båda lagen har sex poäng. Lahti ryckte ifrån lite eftersom de vann sin match mot Haka och nu har de båda bottenlagen fyra poäng upp till säker mark. 

Nu ska IFK ha några dagar ledigt eftersom nästa match spelas först dagarna före midsommar när division 2-laget Vasa IFK väntar i finländska cupen. Nästa match i ligan spelas först den 27 juni då KuPS tar emot i Kuopio. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »