Publicerad: lördag, 30 september, 2017 - 14:21Uppdaterad: lördag, 30 september, 2017 - 15:29
  • Elin Bruhn på Saint Flori vann dagens högsta klass där de översta bommarna låg på en meters höjd. Foto: Malin Lundberg.
  • Cia Jansson och egna uppfödningen Gloria såg lördagens tävling som en bra träning inför kommande tävlingar på fastlandet. Foto: Malin Lundberg.
  • Felicia Aalto och Katapult tog hem två rosetter efter en förstaplats i 70-centimetersklassen och en andraplats i 80-centimetersklassen. Foto: Malin Lundberg.
  • Erica Johansson tävlade egna sjuåringen Kalisto i 100-centimetersklassen och tog en andraplats. Foto Malin Lundberg.
  • Fransina Pettersson och Tasikaya´s Indian Dream blev tvåa i 70-centimetersklassen. Foto: Malin Lundberg.
  • Tova Lindqvist och Big Indian blev tvåa i 90-centimetersklassen. Foto: Malin Lundberg.
  • Wilma Schönberg och Donizetti vann 80-centimetersklassen. Foto: Malin Lundberg.
  • Jenna Lundell och Boronsana seglade högt över hindren och vann 90-centimetersklassen. Foto: Malin Lundberg.

Ålandscupfinalen hoppades

Ridsport. Ålands hästsportförening ordnade hopptävling på anläggningen i Norrböle i dag. 21 ekipage kom till start i tävlingen som utgjorde final i Ålandscupen.

I dagens första klass där hindren låg på 70 centimeter segrade Felicia AaltoPetra Södermans häst Katapult.
- Det här var min första tävling på flera år, det var jätteroligt, sade Felicia Aalto efter att hon fått sin rosett och ridit ärevarv.

Tvåa i klassen blev Fransina Pettersson på tinkern Tasikaya´s Indian Dream, eller Indiana som hon kallas.

Stödde cancerföreningen

I dagens andra klass där hindrens höjd var 80 centimeter segrade Wilma Schönberg på Donizetti. Tvåa blev Felicia Aalto och Katapult.

Tredje klassen var 90-centimetersklassen som samtidigt var den så kallade Rosa bandet-klassen, med anledning av att Ålands hästsportförening skänker en del av tävlingsinkomsterna till Ålands cancerförening. Här vann Jenna Lundell på Boronsana före Tova Lindqvist på Big Indian.

Eleven slog läraren

100-centimetersklassen, den så kallade Blå bandet-klassen, avslutade tävlingsdagen. Där vann Sleipnerryttaren Elin Bruhn på Saint Flori före ridläraren Erica Johansson som red egna hästen Kalisto.

- Det är jätteroligt att mina ridskoleelever kan utmana och matcha de ryttare som rider sina egna hästar flera gånger i veckan, sa Erica Johansson efter tävlingen.

Dressyr i morgon

I morgon rids finalen i Ålandscupens dressyrdel. Då avgörs också vem som tar hem hela cupen, där resultaten från både dressyr- och hopptävlingar räknas in.