Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 1 oktober, 2017 - 17:37Uppdaterad: söndag, 1 oktober, 2017 - 18:18
  • Söndagens match mot Norrtälje var en större utmaning för IFK än lördagens match mot SDE, men man lyckades ändå vinna med övertygande siffrorna 8-4. Foto: Malin Lundberg.

Andra segern för IFK-hockey

Ishockey. IFK Mariehamn vann helgens andra match när man besegrade Norrtälje IK med 8-4 (5-3, 2-0, 1-1)  i Islandia i dag.

Alexander Grundström gjorde tre mål, Andreas Karlsson två och Andreas Stenberg, Robin Englund och Niklas Westerback gjorde varsitt mål för IFK.

IFK tog ledningen genom två snabba mål av Alexander Grundström, men sedan blev det lite "hawaii-hockey" och när man spelat 8.24 var ställningen 3-3. Innan paus ryckte IFK igen genom Andreas Karlsson och Andreas Stenberg som gjorde varsitt mål, och i andra perioden fick man bättre kontroll på försvarsspelet och de enda målen som gjordes var också IFK:s, först genom Robin Englund och sedan genom Niklas Westerback. I den tredje perioden gjorde gästerna 4-7 precis i inledningen, och med nio minuter kvar att spela fastställde Andreas Karlsson slutresultatet 8-4 till IFK. Minuten senare fick Jegor Petrov matchstraff för osportsligt uppträdande och därmed är han avstängd nästa match. Den spelas mot Östervåla på bortaplan på lördag och på söndag möter man Lidingö, också den matchen på bortaplan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.