Publicerad: lördag, 6 maj, 2017 - 20:19Uppdaterad: söndag, 7 maj, 2017 - 15:05

ÅU förlorade mot TPS

Obesegrade serieledarna TPS vann över Åland United med 4-2 på övre plan i Åbo.

Redan efter 20 sekunder gav Jutta Rantala hemmalaget ledningen. ÅU kom tillbaka fem minuter senare när Jenny Danielsson gjorde sitt första mål för klubben. Ytterligare tio minuter senare gjorde Rantala sitt andra mål när hon förde TPS till ledningen igen. Det resultatet stod sig halvleken ut och först i mitten av den andra halvleken föll nästa mål och det var Elli Pikkujämsä som ökade på till 3-1. Med fem minuter kvar av matchen tändes hoppet för ÅU när Florin Wagner reducerade, men det hoppet släckte Rantala när hon gjorde sitt tredje mål för dagen och fastställde slutresultatet.

TPS har 18 poäng, full pott, och leder damernas liga. ÅU ligger på sjätte plats med sju poäng.