Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 september, 2017 - 17:09Uppdaterad: söndag, 3 september, 2017 - 12:19
  • Så här såg det ut när ÅU tog emot GBK på WHA i våras. I dag möttes lagen igen men på GBK:s hemmaplan. Arkivfoto.

ÅU tog viktiga poäng

Åland United tog viktiga poäng i bottenstriden när man besegrade GBK med 4-1 på bortaplan i dag.

Dagens seger var ÅU:s första sedan i maj och äntligen lossnade målskyttet för åländskorna. Isabella Mattsson gjorde matchens första mål i den 12:e minuten och i den 19:e kvitterade GBK genom Sofia Matikainen. Sedan var det ÅU för hela slanten och Lisa Swanson gjorde ÅU:s andra mål i 40:e minuten, Maja Lindqvist tredje målet i 65:e minuten och Sofia Lindström fjärde målet i den 86:e minuten.

Tränaren Maiju Ruotsalainen säger att ÅU valde att backa hem och satsa på kontringar i den här matchen, en taktik som alltså visade sig bli lyckad.

ÅU har nu 19 poäng och ligger sex poäng före ONS på kvalplats och 15 poäng före jumbon GBK. Både ONS och GBK har två matcher färre spelade än ÅU.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.