Publicerad: lördag, 25 mars, 2017 - 19:51Uppdaterad: lördag, 25 mars, 2017 - 20:06
  • MÅLLJUBEL Här firar Åland United efter att Raissa Feudjio avgjort matchen. Foto: Totte Vesterlund.
  • Åland Uniteds Raissa Feudjio (mitten) nickade in avgörande 3-2 på hörna i den 87:e matchminuten. Till vänster i bild om henne syns Sanna Porali och Lois Roche och till höger Kaisa Kotka. Foto: Totte Vesterlund.

ÅU vann hemmapremiären

Fotboll: Åland United besegrade ONS med 3-2 i Eckeröhallen i dag i hemmapremiären i Damernas liga. En skön – och välbehövlig – vinst för ÅU som förlorade i seriestaren och som ställs mot mästarna PK-35 i den nästa omgången.

Åländska anfallaren Sofia Lindström öppnade hemmalagets målkonto i ligaspelet i år med ett kliniskt avslut på en snabb omställning i den 14:e matchminuten.

Heini Toivonen utjämnade tillställningen på hörna i den 22:a minuten, men sju minuter senare såg mittfältaren Florin Wagner till att ÅU fick en ledning med sig till pausvilan när hon borrade in 2-1 i ONS-målvakten Nea Romppainens bortre hörn.

Halvvägs in i den andra akten kvitterade gästerna på nytt då Fanni Pietikäinen bombade in 2-2 i krysset från straffområdsgränsen.

Men det blev Åland United som fick sista ordet i matchen när Raissa Feudjio nickade in tillställningens sista mål på hörna med tre minuter kvar av ordinarie speltid.