Se Pille Raadik och Mikael Virta berätta om årets säsong och ÅU:s förändrade förutsättningar.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2017 - 05:47, uppdaterad: onsdag, 4 oktober, 2017 - 11:14

Dyrare spelare, samma budget

Åland United har samma budget som tidigare men spelarna har blivit dyrare. Det säger Åland Uniteds sportchef Mikael Virta.
- För samma pengar som vi förut kunde få in väldigt duktiga spelare så får vi nu in spelare som fortfarande är duktiga men som inte håller samma kvalitet som de som förde oss till medaljer, säger han.

Åland United har i år fått kämpa för att behålla platsen i Damernas liga. Efter att ha tagit sju medaljer mellan 2007 och 2015, varav guld 2009 och 2013, slutade Åland United sexa i fjol och i år blir man åtta.

Virta konstaterar också att Damernas liga blivit mycket jämnare.
- Det fanns en tid när vi kunde ställa in skorna och piska till exempel ONS med 5-0 och 8-0. Det går inte längre, säger Mikael Virta.

På lördag spelar ÅU sin sista match för säsongen när man möter JyPK på bortaplan. Därefter tar Samuel Fagerholm över som ny huvudtränare och Mikael Virta hoppas att han ska stanna på posten i några år så att klubben kan börja arbeta lite mer långsiktigt och med mer kontinuitet.

Hör mer om detta i Åland i dag i eftermiddag.

Fler Sport

Jonas Andersson tog hem julskinka med perfekt serie

Bowling: Jonas Andersson tog hem segern julskinkan och segern i BC Clippers klassiska decembertävling med samma namn. Med en perfekt serie vann han tävlingen storstilat.

Våsc åkte på storstryk

Innebandy: Våsc åkte på storstryk i söndagens omgång i damernas divison 2A Uppland. 2-16 blev siffrorna innan eländet var över.

Tredje raka segern i Alltrean för IFK

Niklas Westerback summerar helgens båda matcher.
Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Emil Sundberg fyra i FM

Kraftsport:Emil Sundberg slutade fyra bland 15 lyftare i söndagens FM i klassisk styrkelyft i 105 kg-klassen.

JIK:s B-damer föll mot Lidingö

Volleyboll: Jomala IK:s b-lag förlorade söndagens hemmamatch i divison 2 norra.

Fellman 46:a i jaktstarten

Skidskytte: Jenny Fellman tappade fyra placeringar under söndagens jaktstart i IBU-cupen i schweiziska Lenzerheide. Hon slutade på 46:e plats.

JIK vann över Lidingö

Volleyboll: Jomala IK:s damer tog en ny hemmaseger i division 2 norra under lördagen.

En poäng för IF Fram – noll för Våsc

Innebandy: IF Fram tog en poäng under helgens två bortamatcher i division 3.

Gymnaster avslutade på topp

Gymnastik: Mariehamns gymnastikförening hade sin sista tävling för åren när man deltog i Hammarbygymnasternas Julcupen i Stockholm. Det slutade med...