Publicerad: lördag, 7 oktober, 2017 - 18:46Uppdaterad: söndag, 8 oktober, 2017 - 12:51

FC Åland tvåa efter oavgjort mot KaaPo

Fotboll: FC Åland slutade tvåa i division 3. Detta efter att ha spelat 2-2 i Markusböle mot seriesegrarna KaaPo i säsongens sista match.

FC Åland var piskade att vinna över KaaPo med sex måls mariginal för att ta hem seriesegern. En till synes omöjlig uppgift som inte blev lättare av att gästerna rullade in 0-1 genom Joona järvistö redan efter nio minuter. Juha-Pekka Jääskäläinen ökade på till 0-2 i den 19:e minuten. Matchen var egentligen redan körd när Samuel Fagerholm bjöd på en delikatess och överlistade målvakten i KaaPo med ett lobbskott från över 30 meter fram till reduceringen 1-2. Matchen var då 23 minuter gammal.

FC Åland låg på för en kvittering och hade bland annat två nickavslut i ribban. Men istället för kvitteringen kom nästa kalldusch när Elias Eriksson drog på sig två gula kort inom loppet av fem minuter. FC Åland decimerades till tio man och uppförsbacken blev ännu brantare. En bitvis grinig andra halvlek präglades av nöjda KaaPo-spelare och uppgivna FC Åland-spelare och matchen såg inte ut att belönas med fler mål. Men i den 89:e minuten slog Jimmy Sundman till med en överraskande kvittering fram till 2-2 och FC Åland såg därmed till att behålla sviten av att vara obesegrade på hemmaplan under säsongen. KaaPo jublade efter slutsignalen - FC Åland fick nöja sig med andra platsen. I slutändan skiljde det bara tre poäng mellan lagen i tabelltoppen.