Publicerad: fredag, 6 oktober, 2017 - 23:51Uppdaterad: fredag, 6 oktober, 2017 - 23:54

Finland tog poäng borta mot Kroatien

Fotboll: Finlands herrlandslag spelade 1-1 i fredagens VM-kval borta mot Kroatien. IFK Mariehamns Albin Gralund spelade hela matchen.

Om Finland hjälpte Kroatien i kampen om en direktplats till VM under den förra samlingen genom att hemmabesegra Island så var fredagskvällens oväntade reultat något som istället gladde islänningarna. Finland som redan är avsågade från striden om en VM-plats stod upp överraskande bra mot Kroatien. Först i matchens 57:e minut hittade en missriktad finsk styrning i försvaret fram till Mario Mandžukić som enkelt kunde sätta 1-0.

Men mot slutet av matchen var det Finland som låg på för en kvittering och den poängräddande hjälten blev landslagsdebutanten Pyry Soiri som mötte en lång, studsade djupledsboll inne i kroaternas straffområde och stötte in den vid sidan om den utrusande målvakten fram till 1-1 i den 90:e minuten.

För Island räcker det nu med seger hemma mot tabelljumbon Kosovo för att VM-platsen ska vara säkrad. Ukraina och Kroatien som ännu utmanar om förstaplatsen i gruppen ligger två poäng bakom Island. Ukraina möter Kroatien i den sista omgången medan Finland avslutar hemma mot avsågade Turkiet den 9:e oktober.