Publicerad: lördag, 11 mars, 2017 - 20:23Uppdaterad: söndag, 12 mars, 2017 - 17:10
  • Dominic Ingström svarade för en assist i förlustmatchen. Foto: Hasse Persson-Bru.

Gimo utjämnade playoff-serien

Ishockey: Gimo IF besegrade IFK Mariehamn med 5-4 och utjämnade matchserien. Imorgon avgörs vilket lag som får spela division 2-kval.

IFK Mariehamn reste till Gimo med en 4-0-seger i ryggen och fick en perfekt start på lördagens match och hade ledningen med dryga fem minuter kvar av matchen. Men det var Gimo som kunde jubla efter slutsignalen. Nu väntar ett direkt avgörande möte i Gimo under söndagen.

Nicklas Herou tog hand om centerplatsen i förstakedjan i Robin Englunds frånvaro och spräckte målnollan i matchen, 12.15 in i den första perioden. Herou kom i stort sett åkandes direkt ifrån utvisningsbåset när han satte ledningsmålet. Lucas Lindholm ökade på till 0-2 bara dryga minuten senare. Den första perioden bjöd på flera utvisningar. Två gånger om drog IFK på sig utvisning på grund av för många spelare på isen. Men inget av lagen lyckades utnyttjade sina powerplay.

I början av den andra perioden spelade IFK powerplay men åkte istället på ett baklängesmål efter bara 18 sekunder när Gimo för första gången överlistade Henri Aaltovirta i IFK-målet. Kvitteringen kom dryga fjorton minuter in i perioden. Junioren Benny Qvarfordt gav IFK nytt hopp när han kort därpå gjorde 2-3, men repliken kom tämligen omgående från Gimo som satte 3-3.

I den tredje perioden var det återigen Nicklas Herou som hittade rätt framför offensiv kasse. 9.40 in i den tredje perioden satte han 3-4. Men en interference-utvisning på Niklas Manselin visade sig bli kostsam. Gimo utnyttjade spelformen 5-mot-4 och satte kvitteringen med dryga fem minuter kvar av matchen. I övrigt höll sig båda lagen ifrån utvisningar i den tredje perioden. När klockan tickade upp på 57.59 gjorde Emil Norling sitt tredje mål för dagen för hemmalaget, ett mål som betydde 5-4. Nu väntar en direkt avgörande match på söndag där Gimo återigen har hemmaplan.