Publicerad: lördag, 11 februari, 2017 - 22:00Uppdaterad: lördag, 11 februari, 2017 - 22:09
  • Robbin Sellin fastställde slutresultatet till 4-0 på frispark. Foto: Totte Vesterlund.
  • Junioren Joel Karlström byttes in till den andra halvleken då han ersatte Amos Ekhalie. Foto: Totte Vesterlund.

Grönvit storseger utan mersmak gav cupgruppledning

Fotboll: Flera konstmål, en hållen nolla för debuterande IFK-målvakten Andreas Vaikla – men i övrigt mycket att önska för IFK Mariehamn som besegrade division 3-klubben P-Iirot med 4-0 i Eckeröhallen i den tredje omgången av finska cupen.

Segern gör att IFK går upp i ledning i grupp D i kraft av bättre målskillnad än tvåan FC Inter som också har tagit sju poäng.

Mittbacken Jani Lyyski öppnade målskyttet i den 8:e matchminuten. Strax före pausvilan utökade anfallaren Aleksei Kangaskolkka ledningen när han läckert chippade in 2-0 bakom motståndarmålvakten Panu Erama.

Brian Span visade prov på god bollkontroll när han distanssköt in 3-0 med timmen spelad och Robbin Sellin, för dagen i en ovan roll som central mittfältare i ett 4-4-2, knorrade in slutresultatet 4-0 på frispark i den 84:e matchminuten.

I nästa omgång, kommande lördag, spelar IFK bortamatch mot Ekenäs IF.