• Maiju Ruotsalainen vill se hårt jobb under de sex matcher som återstår. Foto: Ann-Christine Karlsson.
Maiju Ruotsalainen lotsade Ilves genom nedre slutspelsserien ifjol och vet vad som gäller.
Publicerad: onsdag, 23 augusti, 2017 - 14:22, uppdaterad: onsdag, 23 augusti, 2017 - 16:45

Hårt jobb - enda vägen för ÅU

Fotboll: Ikväll fortsätter damernas liga när Åland United tar emot JyPK från Jyväskylä på WHA i Mariehamn. För Åland United är det inte längre spel om medaljerna som gäller, det handlar om nedre slutspelsserien och att undvika nedflyttning.

-Om vi har energin uppe i sista tredjedelen tror jag det kommer bli vår match, men om vi är statiska och inte har så mycket vilja kommer det att bli svårt, säger tränaren Maiju Ruotsalainen.

Åland United, som tog sin senaste seger i maj, är på väg mot sin sämsta placering sedan 2008 när laget slutade på åttonde plats. Ikväll klockan 18.30 möter laget alltså JyPK som ligger på sjunde plats i tabellen, strax före ÅU. De två senaste mötena mellan lagen har slutat oavgjort.

Fler Sport

jFM-guld till Olivia Weuro

Simning: Olivia Weuro fick under söndagen kröna sitt jFM i kortabana med ett guld. Laget Raision Urheilijat vann U17 lagkappen i 4x200 meter frisim

IFK vände och vann

Ishockey: IFK Mariehamn vände underläge till seger i söndagens match borta mot IFK Österåker Vikings.

Lucas Forsström i dubbla JGP-finaler

Tennis: Lucas Forsström P14 tog sig i helgen till dubbla finaler i den sista deltävlingen i JGP i Kotka, där det blev seger i dubbeln och förlust i singeln.

Kämparseger för JIK:s herrar

Spelaren Markus Malmberg om segern.
Volleyboll: Efter fyra raka förluster fick Jomala IK:s herrar anledning att jubla igen. Söndagens hemmasegern mot Bromma B med 3-1 visade att laget är på rätt väg. - Vi har kört lite teambuilding på våra bortamatcher så att vi kommer närmare varandra och det gör nog mycket, säger spelaren Markus Malmberg.

Jimmy Pero lyfte tungt i Sverige

Kraftsport: Jimmy Pero tävlade under lördagen med framgång i Östra Svealands distriktsmästerskap i styrkelyft. Det blev personbästa och seger i gruppen.

Segrarna i Bollhallamästerskapen

Tennis: Dan Andersson stod som segrare i herrarnas singelspel vid helgens Bollhallamästerskap.

Inget flyt för Fellman

Skidskytte: Jenny Fellman fick det inte att stämma i lördagens tävling i Kontiolahti.

Finska padel-laget nia i EM

Tony Kjäll berättar om EM-veckan i Portugal.
Det finländska landslaget i padeltennis slutade på nionde plats i EM i Estoril i Portugal.

Storseger för JIK:s damer

Volleyboll: Jomala IK:s damer svarade för en storseger hemma mot Uppsala VBS C under lördagen. JIK toppar division 2 norra efter fyra omgångar.