Publicerad: söndag, 23 oktober, 2016 - 18:01Uppdaterad: torsdag, 27 oktober, 2016 - 09:14

Ligaguld till IFK. Foto och redigering: Rasmus Olin.

IFK är mästare

Fotboll: IFK Mariehamn är finländska mästare i fotboll efter att dom vann över Ilves med 2-1 i den sista matchen.

Inför 4.335 personer kunde lagkapten Jani Lyyski lyfta pokalen till skyarna och jublet visste inga gränser.
IFK fick en drömstart när Bobbie Friberg Da Cruz nickade in 1-0 på en hörna redan efter 52 sekunder. Sen kom Ilves in i matchen och kunde kvittera mitt i den första halvleken. I den andra halvleken var det IFK som jagade ett ledningsmål och med dryga 15 minuter kvar av ordinarie tid fick Diego Assis läget och kunde trycka dit segermålet.
IFK är alltså mästare, HJK slutar på andra plats och SJK blir trea. I andra änden av tabellen är det PK-35 som degraderas och FC Inter blir tvungna att försöka kvala sig kvar i ligan, dom möter TPS i två matcher inkommande vecka.