Publicerad: söndag, 1 oktober, 2017 - 20:22Uppdaterad: söndag, 1 oktober, 2017 - 21:26
  • Robin Sid och de övriga IFK:arna fick jubla efter 2-1-segern mot SJK. Foto: Malin Lundberg.

IFK besegrade SJK

Fotboll. IFK Mariehamn vann mot SJK med 2-1 ikväll. Därmed passerade man dem i tabellen och man ligger nu femma, bara tre poäng efter Ilves och FC Lahti på fjärde och tredjeplatsen.

IFK gjorde en svag första halvlek och på presskonferensen efter matchen sade tränaren Peter Lundberg att man överraskades av SJK:s aktiva och höga press.
- Vi fick väldigt lite tid med bollen i första halvlek och vi gav bort mycket bollar och förlorade alldeles för mycket första och andra bollar, sade Lundberg.
SJK var också närmast ett ledningsmål när man sköt i stolpen i den 18:e minuten, men i halvtid stod resultatet ännu 0-0.
I andra halvlek höjde sig IFK rejält och skapade flera farliga lägen. I den 60:e minuten gjordes Joel Mattsson ner i straffområdet och Aleksei Kangaskolkka satte straffen stensäkert. Efter 1-0 målet fortsatte IFK att anfalla och i den 78:e minuten spelade Kangaskolkka fram Robin Sid till 2-0. Gästerna lyckades dock reducera genom Vahid Hambo i den 90:e minuten och sedan blev det ett par nervösa övertidsminuter innan domaren blåste av och IFK:s tre poäng var bärgade.
IFK har nu 43 poäng, Ilves och Lahti på fjärde och tredjeplatsen har 46 poäng och KuPS är tvåa på 49 poäng. SJK halkade ner till sjätteplatsen och har 42 poäng.