Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 12 mars, 2017 - 18:15Uppdaterad: måndag, 13 mars, 2017 - 05:59
  • Gimo vann matchserien med 2-1 i matcher. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK föll mot Gimo - säsongen är över

IFK Mariehamn förlorade mot Gimo IF och drömmen om division 2-kvalet gick upp i rök. Gimo vann den tredje playoff-matchen med 4-2.

IFK kom till spel med samma mannskap som i lördagens match. Med andra ord saknades både Robin Englund och Andreas Stenberg i laget. Gmio hade valt att matcha målvakten Viktor Westermark istället för Joakim Eriksson som stått båda de första mötena. Henri Aaltovirta vaktade IFK-kassen för tredje matchen i rad och han skulle komma att sättas på många prov i en match där Gimo vann skotten med 60-28.

Det var Gimo som tog ledningen 7.26 in i den första perioden i spel 4-mot-4. Kvitteringen kom via Emil Molander efter 17.10. I upptakten av den andra perioden tog hemmalaget på nytt ledningen, men IFK:s Dominic Ingström såg till att kvitteringen var ett faktum 5.28 in i den andra perioden. Den tredje perioden inleddes i spelformen 4-mot-4 och hann knappt starta innan hemmalget återigen var i förarsätet. 25 sekunder in i perioden gjorde Otto Larsson sitt andra mål för dagen och Gimo var i ledning med 3-2.

13.23 in i den tredje perioden åkte FK:s Konstantin Ljubobratets på en 5-minutersutvisning och matchstraff för spearing. IFK hamnade i ett prekärt läge med en man mindre just som man behövde jaga en kvittering och laget begärde time out. Men Gimo var snabba på att utnyttja spelet i numerärt överläge. 4-2 kom 14.06 in i den tredje perioden och IFK tvingades fortsätta jaga kvitteringen med en man mindre. Fler utvisningar följde och matchen avslutades i spel 3-mot-3 med stora ytor, men IFK lyckades inte göra fler mål. Gimo vann matchen med 4-2 och playoff-serien med 2-1. För IFK Mariehamn är säsongen över.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.